Szentendrei - bicikli túra

Túra megnevezése: Bicikli túra, bicikliúton + fényképezéssel egybekötve
Túra vezető: Mecsnóber Attila (Tel.:  (+36) 1 305 2472 / vagy E-mail: mecsnober.attila@gmail.com )
Túra időpontja: 2012.április 22. (vasárnap)
Találkozó hely: 10:35 óra - Északiösszekötő-híd - lejáró
Túra útvonal: Északi-összekötő híd - Római part - Szentendre és vissza kötetlen tekerés
Túra táv: 32 km
Túra szintemelkedés: 13 m
Túra kezdete: várhatóan 18:00-kor.
Túra időtartam: kb. 3 óra tekerés + pihenők.
Túra vége: nincs kötött időpont.
Túra nehézsége (1-10): 2
Jelentkezési határidő: 2012.04.20. vagy a helyszínen
Költségek:

-

Részvételi feltételek: kíváncsiság Szentendre és társaink iránt

Program : Szentendrei tekerés fényképezéssel fűszerezve kicsiknek és nagyoknak ajánlva. Na és a látnivalók ...

 A budai oldalról kiindulva: A Budapest környéki biciklitúrák kiindulópontja a Duna partján a Batthyány tér. Szentendre felé a Duna partján kerékpárúton indulhatunk el az alábbi útvonalon: Bem rakpart - Árpád fejedelem útja - III. ker. Fő tér - Laktanya utca - Folyamőr utca - Bogdáni út - Filatorigát, HÉV mh. - Mozaik utca - Jégtörő utca - Gázgyár utca - majd a Dunához érve a vasúti híd pillérjét megkerülve Római part utca - Kossuth Lajos üdülőpart. A Barát-patak hídja után a Duna sétányon, majd a Kórház utcán haladunk. A Kavicsbánya-tavak mellett a gáton majd az ártérben kerekezünk tovább. A Dera-patak után csatlakozhatunk a Dózsa György út melletti kerékpárúthoz, vagy a gátra visszatérve a Duna parton haladhatunk Szentendre határáig. A parttól kissé eltávolodva is biciklizhetünk a szentendrei kerékpárútig. Az Újpesti vasúti híd után a Nánási úton, a Kadosa utcán haladva kitáblázott kerékpárbarát útvonalra érünk. A Pünkösdfürdő utcai gyalog- és kerékpárúton elérjük a 11-es főút menti szentendrei kerékpárutat. Ide a Királyok útja - Gát utca - Lupa-szigeti út vonalán is eljuthatunk.

A pesti oldalról kiindulva: A pesti oldalon a Parlamentet vagy a Hősök terét választjuk kiindulópontnak. A két kiindulópontot az Alkotmány utca - Bajcsy Zsilinszky út - Andrássy út köti össze. A Parlamenttől É felé a Széchenyi rakpart - Újpesti rakpart - Dráva utca - Kárpát utca - Révész utca - Népfürdő utca - Vizafogó utca - Cserhalom utca - Meder utca - Váci út vonalán haladunk. Az Árpád utat keresztezve véget ér a kerékpárút. Szentendre felé itt az Újpesti vasúti hídon át kapcsolódhatunk a budai nyomvonalra. A pesti oldalon maradva, az Attila utca - Károlyi I. utca - Baross utca - Fóti út vonalon visszagurulunk a Váci útra, ahol kerékpárúton továbbhaladunk É felé. A régi 2-es úthoz érve Szentendre felé balra fordulva keljünk át az úton és kerekezzünk a Megyeri híd felhajtójáig. A hídon át csatlakozhatunk a budai nyomvonalra.

A Hősök teréről szinte végig kerékpárúton haladhatunk a Külső Szilágyi útig. A Dózsa György út - Vágány utca - Dévényi út - Szegedi út - Tatai utca útvonalon kerekezünk a Kámfor utcáig. Szentendre felé innen a Kámfor utca - Balzsam utca útvonalon megyünk tovább az Újpesti vasúti hídig, ahol szintén a budai nyomvonalra rácsatlakozva tudunk eljutni Szentendrére.

(Forrás: Dunakanyar Kerékpáros Útikalauz)

Jó tanács:

Bármilyen egyéb a túrával kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolok. Üdvözlettel Mecsnóber Attila.

E-mail : klikk-klikk !!