Erdélyi túra

Túra megnevezése: Gyalog túrák Erdélyben, gyerekeknek is ajánlott ...
Túra vezető: Mecsnóber Attila (Tel.:  (+36) 1 305 2472 / vagy E-mail: mecsnober.attila@gmail.com )
Túra időpontja: 2014.július 18-27 (péntek - vasárnap) - előzetes megbeszélés szerint
Találkozó hely: 1./ 22:00 óra Újpest Városkapu távolsági busz végállomás. M3 metró kijárat az Árpád út felöli részen.
2./ 22:30 Népliget
Túra útvonal: térkép-tájékoztatás
Túra táv: különböző km
Túra szintemelkedés: különböző m
Túra kezdete: 10:00 óra
Túra időtartam: egész napos program
Túra nehézsége (1-10): 3 - 4
[Szálláshely: neve, típusa, paraméterei]: Torockó szállás foglalás: Piroska ház

Gyergyószentmiklóson Hétvirág panzió  vagy
Ditrón  Strada Mureşului 45.

Jelentkezési határidő: 2014.03.25 - aki nem autóval jön, annak gépkocsi beosztás lehetséges. (minél kevesebb cuccot pakolj)
Utazás: autóbusz vagy gépkocsi (aki nem autóval jön, annak gépkocsi beosztás lehetséges, minél kevesebb cuccot pakolj)
Költségek: szerkesztés alatt kb. 71 000.- Ft

utazás autóval = 20 000.- Ft/ fő
szállás félpanzióval = 51 000.- Ft/ fő

Unilever Tömegsport egyesületi tagoknak 3000.- Ft/fő támogatás

Részvételi feltételek: jókedv

 

 

1.nap: Reggel 09-11-ig Tordai-sóbánya, egy órás idegenvezetés keretében megismerkedünk a bányával, majd egy órás szabadprogram keretében lehetőség van csónakázásra a bánya mélyén található tavon, illetve a gyerekek kipróbálhatják az óriáskereket, tekepályát stb. A bányában a hőmérséklet 12-14 C fok. Kirándulás a Tordai-hasadékba kb. 3-4 órás program, csoport mozgékonyságától függ. Torockó szállás foglalás.

2.nap: Kirándulás a Kopasz-Detonáták magaslataihoz (Bucsony). információk: A / B

3.nap: Túrázás a Székelykőre és a Torockószentgyörgyi-várhoz, majd délután utazás Gyergyószentmiklósra a panzióba következő szálláshelyünkre. Ha jut idő rá, útközben meglátogatható Szovátán a Medve-tó. Az útvonal a festői Bucsin-tetőn (1287m) keresztül vezet a gyergyói medencébe. A szállás elfoglalása Hétvirág panzióban esetleges igény szerint vendégszerető családoknál Ditrón  Strada Mureşului 45. - (1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10)

4.nap: Túrázás az Olt-folyó forrásához. Magas-Bükk patak völgyében haladva felkapaszkodunk a Kovács Péter-hágóra (1321m). Itt gyönyörű látvány nyílik a közeli Hagymás-hegységre, a Kicsi-Bitka, a Veres- kő és a Nagy-Hagymás mészkőszikláira. Itt található egy fakápolna, innen 250 méterre ered az Olt. A forrás teljesen megközelíthető. Ezen a napon nincs szükség autóbuszra.

5.nap: Balánbánya – Egyes-kő – Sugó-barlang (ez egy látványos cseppkőbarlang, amennyiben marad rá idő).

6.nap: Székelyvarság. Budapest nagyságnyi szórvány település 600-1000m magasságban. Kiemelkedő látványossága a Csorgókő-vízesés. Túránk során meglátogathatunk egy működő vízimalmot, a Tállas-bércet, a székelyvarsági Eiffel-tornyot, szénégetőket. Lehetőség van szekereken megtenni a kirándulást, a végén flekken-pisztráng uzsonnával zárnánk a napot. Útközben érintenénk a Zetelaki-víztározót és egy kőbányát is.

7. nap: Vargyasi-szurdok, 3 km hosszú szikla szoros. Ezen a napon meglátogatható még a Csíksomlyói kegytemplom és a nyereg is, ha van rá igény.

8.nap: Gyalogtúra a Békási-szorosban, Gyilkos-tó, Kis-Cohárd (1352m). A cohárdi-túra kb. 3-4 óra szokott lenni, ebből 45 perc fenntartózkodás.

 9.nap: Ivó községtől kirándulás a Madarasi-Hargitára (1801m) 10 km. Az út egy része megtehető traktor pótkocsikon. A közvetlen csúcsra gyalog jutunk fel. Hazaút: Vajdahunyad-vára - Nagylak - Makó (M5) – Kecskemét - Budapest. Hazaérkezés az esti órákban.

Helyismeretem ezekre a területekre terjed ki, amennyiben van a csapatuknak egyes területeken helyismerettel rendelkező tagja, tovább formálható a program. Hétvirág panzióból esős napon elérhető a Parajdi-sóbánya, az Ezeréves határ, Csíkszereda Mikó-Vár. A Dumbrava-erdő (skanzen) 3 órás program esetleg ez is meglátogatható.
Még két tartalék program jöhet szóba igény esetén: 1. Szent-Anna-tó - Mohosi-láp - Torjai büdös-barlang; 2. Ivó községtől kirándulás a Madarasi-Hargitára (1801m) 10 km. Az út egy része megtehető traktor pótkocsikon. A közvetlen csúcsra gyalog jutunk fel.

Jó tanács:

  • Fürdőruha, Csoki és fényképezőgép legyen a hátizsákba minimum 1 liter folyadék tárolására alkalmas eszköz, ivóvíz, meleg tea.

  • Kérem, hogy aki biztosra tudja mondani, hogy eljön, jelezze felém 2014.03.25-ig,


 

Jelentkezők:

és a többiek ...

 

Bármilyen egyéb a túrával kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolok. Üdvözlettel Mecsnóber Attila.

E-mail : klikk-klikk !!