Állatkerti gyereknapi előzetes túra

Túra megnevezése: Jókedv, ami egész hónapban folytatódik Állatkerti találkozóval egybekötve + fényképezéssel
Túra vezető: Mecsnóber Attila (Tel.:  (+36) 1 305 2472 / vagy E-mail: mecsnober.attila@gmail.com )
Túra időpontja: 2014.május 31. (szombat)
Találkozó hely: 09:50 óra - Fővárosi Állat- és Növénykert 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.
Túra útvonal: Az állatkert területén a programok közül választva, lépésről lépésre
Túra táv: változó
Túra szintemelkedés: -
Túra kezdete: várhatóan 10:05-kor.
Túra időtartam: kb. 4 óra pihenőkkel együtt.
Túra vége: nincs kötött időpont.
Túra nehézsége (1-10): 1
Jelentkezési határidő: 2014.05.27. vagy a helyszínen
Költségek:

sportköri tagoknak létszám függően támogatottak mint az előző évben is.

Részvételi feltételek: jókedv - kíváncsiság a 3 dimenziós filmek iránt

 

 

Állatkerti séta fényképezéssel és természetismertetéssel fűszerezve  kicsiknek és nagyoknak a délelőtt folyamán (szellemvasút).

Január közepén született az idei első a zöld aguti kölyök. Azóta még két másik aguti is világra jött, a legkisebb történetesen épp a múlt héten.
 A legifjabb jövevény – természetesen az anyaállattal, és több másik agutival együtt – a Pálmaház jobb oldali első oldalszárnyában látható, ahol a szintén kölyköt nevelő lajhárok is laknak.

Március 8. -ától látható a kifutóban Elza és Rico, a két pingvinfióka. A budapesti pingvinkolónia legfiatalabb tagjai december elején keltek ki a tojásból, de a nagyközönség csak mostantól láthatja őket. A szülőpár nászából már korábban is több alkalommal jöttek a világra fiókák.

Újabb kölyök született a Pálmaházban lakó kétujjú lajhároknál. Legidősebb lajhárunk február 23-án adott életet egy utódnak. Az elmúlt napokban csak a legszerencsésebbek láthatták az anyjába kapaszkodó apróságot. Mostanra már kicsit jobbak az esélyek, különösen a zárás előtti utolsó órában, amikor aránylag sokat mozognak az állatok.

április 29. Kedden délután megnyitotta kapuit a Holnemvolt Park. Az Állatkert által üzemeltetett családi szabadidőparkban harmincféle állat, új állatsimogatók, lovaglási és tevegelési lehetőség, valamint számos játéküzem, szórakoztató látványosság és attrakció várja a látogatókat. Üzemelnek a régi vurstli, illetve az egykori Angolpark örökségének számító patinás játékok, így a régi körhinta, a barlangvasút, a hullámvasút és a mesecsónak is.

május 9. Nagy örömmel osztjuk meg veletek a hírt, hogy május 9-én 10 órától megnyílik a Kalandpálya a Holnemvolt Parkban! Kúszhattok, mászhattok, ügyeskedhettek, próbára tehetitek ügyességeteket már a belváros szívében is!

Érdekesség: a Google Maps képeinél tizenegyszer részletesebb az a zoomolható, kereshető légi fotó, ami a Fővárosi Állat- és Növénykertet mutatja be, ráadásul teljes egészében magyar fejlesztésű technológiával készült.

 

Jó tanács:

  • Kicsiket, nagyokat, tehát mindenkit szeretettel várunk

  • Legyen a hátizsákban állatkerti eleség + plusz alma.

  • Kérem, hogy aki biztosra tudja mondani, hogy eljön, jelezze felém 2014.04.25-ig,


 

Jelentkezők:

és a többiek ...

 

Bármilyen egyéb a túrával kapcsolatos kérdésekre is szívesen válaszolok. Üdvözlettel Mecsnóber Attila.

E-mail : klikk-klikk !!