Szánkó túra

2003. február - 16 -án

A gyalogtúra a Fenyő gyöngye étteremtől a Hármas határ hegy tetejéig tartott.

 

 Az influenza és a többi kifogás miatt csak heten gyűltünk össze, de nem mint a gonoszok hanem mint a mindenre elszántak. A csapat az előzetes figyelmeztetést figyelembe vette és melegen öltözködve vágott neki egy újabb megközelítéssel a hegytetőnek. Az útvonal görbe kanyarja az Árpád kilátó felé ívelt, az erdő kis hó ösvényein átbukdácsolva /ahol persze a négy szánkót össze kötöttük, a nagyobb hatás kedvéért - volt három vállalkozó kedvű pali madár, akik húzták az élelmes utasokat /. A bemelegítő 1,5 órás útközben hógolyózás és gyaloglás után felértünk a tetőre. Itt aztán nekilátott mindenki a hátizsákban eddig hurcolt elemózsiának / - mivel ha megeszed kevesebbet cipekedsz jelszóval - vagy nem? legalábbis úgy tűnik /.
Az első csúszást megelőzően akik már a múltkor is voltak / lányok / nagyon rutinosan meglátogatták a közelben lévő Rekettyés melegedőt, addig a többiek bemelegítő csusszanást végeztünk .
A lecsúszás a lejtő végéig 14 percig tartott, sok - sok bukkanón keresztül való száguldással - a vissza gyaloglás egy kicsit tovább. / 37 /. Sok szó nem kell, aki itt volt tudja milyen élmény ez.
A terepet felettünk ellepték a paplan ernyősök akik a kedvező széljárást kihasználva egészen magasra merészkedtek a hideggel dacolva. Egy kis pihenésként látnivaló is akadt, mivel az egyik repkedő levegő művész leereszkedésnél ernyőjével egy széllökés miatt a fák tetejére érkezett, amit elég nehezen tudtak csak kiszabadítani. Ő az állítása szerint már félig megfagyott fent és lejött egy kicsit melegedni a földre . A délután szerencsére a nap is kisütött és a város sem burkolódzott ködbe, így jól belehetett látni a Fővárosunk egész területét a Duna osztásában.

Az utunkról többet a képek beszéljenek. /, ha elkészülnek, ha nem - az sem baj /
/ A képek az Unilever SE tulajdonát képezik ! Bárminemű terjesztése a terjesztő lelkére van bízva, mivel úgyis terjesztik: irodai fali naptárakból visszaköszönve /