Krakkói séta

2005. június.23-24-25-26 - án.

A kirándulás jókedvvel telítve négy napon keresztül tartott .

/ "Túra utas szemen" keresztül röviden megismerheted mi is történt e napokon.

Nyári buszkirándulás

Az Unilever Tömegsport Egyesület négynapos buszkirándulást szervezett. Az első napon felkapaszkodtunk az Árvai várhoz, ahonnan csodálatos kilátással tárult elénk : a Vág völgye és a hegyek. A kiállítótermek, a vár múzeum megtekintése után a szállás felé vettük az irányt, irány Krakkó. A szállás elfoglalása és a vacsora / Lengyel ízek / után voltak akik vissza villamosoztak még az este Krakkóba és az esti fényekben pompázó városban gyönyörködhettek, fűszerezve egy kis konflisozással, ami még fokozta az élményt.

Másnap egész napos városnéző túra volt betervezve. Az idegenvezetőnkkel - aki mint kis kacsákat terelgetett : templomokból, múzeumból be és ki - a Waweli vár (külső link) minden látnivalóját megnéztük és bizony jól elfáradtunk. A kötött program után szabadon választott barangolás lehetősége adódott ki a Czartoryski Múzeumot (külső link), a Jagelló Egyetem Múzeumát /órajáték/ (külső link), a Barbakant, a Főteret, a Mária templomot és volt aki a  Posztóház vásári hangulatától kábán egy csendes kis parkot keresett fel pihenés képen. Este a szállásra visszatérve várt a különleges de jó ízű vacsora. Itt ismerkedtünk meg egy oly szakavatott idegenvezetővel aki később nagy segítségünkre volt oly dolgokban ami számunkra nagyon jól jött. /látnivalók amik " nincsenek" a szokásos városnézésen/

Harmadnap kora reggel indultunk, hiszen hosszú kiruccanás várt ránk: Auschwitzba indultunk, ahol a egy kicsit szomorkásabb volt a hangulat a látottak és az élmények bizony mindenkire hatottak. Szerintünk a Magyar Barakk volt a legjobban megszervezve és ez adta vissza leghűbben a történteket.
Hazafelé újfent betértünk egy kis városnézésre mivel volt mit még megnéznünk.
Vacsora után visszatértünk harmadszor is, ez volt a legnagyobb bulinak kikiáltott este a Wianki (külső link). Bizony volt nagy sürgés forgás programok, sörözés. Olyan kicsit mint a Mi "Augusztus 20-i" ünneplésünk.
A nap végére jó pár kilométerrel a lábunkban és egy pár pohár sörrel a hasunkban bizony elfáradtunk.

Negyedik nap Wieliczkai Sóbánya (külső link) tartogatott felejthetetlen élményt számunkra, természet és az emberi munkásság csodálatával a szívünkben tértünk vissza Budapestre.

Az egész társaság kitűnően érezte magát e tartalmas négy nap során.

Köszönet a szervezőknek!

Legközelebb te is gyere el!

Az utunkról többet a képek beszéljenek.
/ A képek az Unilever SE tulajdonát képezik ! Bárminemű terjesztése a terjesztő lelkére van bízva, mivel úgyis terjesztik: irodai falinaptárokból visszaköszönve / Ha nagyobb és jobb minőségben szeretnéd látni, írj.