Szombathelyi Karnevál

2006.augusztuss.26 - 27-én.

A kirándulás első és második napja is jókedvvel telítve telt .

/ "Túra utas szemen" keresztül röviden megismerheted mi is történt e napon.

Augusztusi buszkirándulás

Az Unilever Tömegsport Egyesület két napos buszkirándulást szervezett. 2006. augusztus 26 - 27-án.

Ismét emlékezetes hétvégét töltöttünk együtt. Ezúttal Szombathelyre látogattunk a Savária Karneválra. Aki korhű római öltözetet öltött – a leleményesek 1 lepedővel megoldották – kedvezményes jeggyel juthatott be például az Arénába ahol….

 A Főtéren és több utcán különféle kézművesek kínálták portékáikat – gyermekjátékok, kézi szőttesek, kékfestők, kefekészítők, szappanárusok, „édességboltok”, gyertyaöntők, kürtöskalácsosok. A Borok utcáján több tájegység különleges borait és pálinkáit lehetett megkóstolni. Különböző helyszíneken színpadok voltak felállítva, ahol szinte megszakítás nélkül tartották az előadásokat. Mindenki megtalálhatta a maga kedvére valót: színházi előadások, koncertek több stílust képviselve, hastáncbemutató, gyermekelőadások, tűztánc, utcai harci bemutatók, gólyalábasok, lovas-parádé…

Korgó gyomrunkat tejfölös langallóval, hajdinás pereccel, töki pompossal csitítottuk. Este fáklyás felvonulás keretében hatalmas éljenzések közepette a hivatalos résztvevők körüljártak a belvárosban. Tűzijáték búcsúztatta a szombatot és köszöntötte a vasárnapot.

Délelőtt a Jáki templomot és a Szent Jakab kápolnát csodáltuk meg kívülről - belülről - lelkünkben. Rövid Szombathelyi séta és a Skanzen gyors, de emlékezetes megtekintése után elindultunk Sárvárra. Többen a termálfürdőben kényeztették testüket, páran felfedezték a kisváros látványosságait – vár, botanikus kert, cukrászda. Estefelé elindultunk haza s már a következő kirándulást terveztük.

Köszönjük a szervezést! Élményekkel töltődve a hétköznapok is könnyebbek.

Köszönet a szervezőknek!

Legközelebb te is gyere el!

Az utunkról többet a képek beszéljenek.
/ A képek az Unilever SE tulajdonát képezik ! Bárminemű terjesztése a terjesztő lelkére van bízva, mivel úgyis terjesztik: irodai falinaptárakból visszaköszönve / Ha nagyobb és jobb minőségben szeretnéd látni, írj.