Gyulai túra

2011. január 15 - 16 -án

Az autóbusz és a gyalogtúra "hegy és völgy" nélkül mindenen keresztül

Az megrendelt jó idő az egész túránkon keresztül kitartott a lelkes és kitartó csapatunk számára. A kora reggeli találkozó és indulás zökkenőmentes volt, mivel a buszunk amely 40 főre rendeltetett, 52 főt befogadóra növekedett. Így mindenkinek jutott hely az ablak mellett. Hajszál pontosan érkeztünk Békéscsabára ahol találkozónk volt Ágival. Munkácsy Mihály Múzeum megtekintése volt az első programunk. Nagyon lelkes múzeumi idegenvezetőnk hosszú tárlatvezetése bemutatta Munkácsy Mihály alkotó művészetét és  a festményeiben is gyönyörködhettünk, majd rövid múzeumi ismertetése után szabadon jártuk végig a nagyon gazdag kiállítást. A híres református templomot sajnos nem tudtuk belülről megnézni, mivel sehogyan sem tudtuk elintézni, hogy ajtai számunkra kinyíljanak, pedig mindent megtettünk érte. Rövid sétát tettünk az Élővíz mellett vissza a buszunkhoz. Indulás Gyulára a szállásunkra. pillanatok alatt megtaláltuk és egy kis bonyodalmat leszámítva mindenki elfoglalta szállását. A kiéhezett társaság jóllakatása után az ebédlő helység komplett átrendezésére került sor. A székékre volt szükség az asztalokra nem. DJ- énk a zene szerszámot pillanatok alatt beélesítette és jöhetett a buli. Rövid székfoglalós egyéb sorjátékokat követően az előre vásárolt Tombola szelvények kerültek kihúzásra. Az bőséges ajándékok nagy meglepetést okoztak a nem beavatottak számára. Az össztánc még ezután két órán keresztül tartott, amit csak az miatt hagytunk abba, hogy újabb program következett. irány a Gyulai éjszaka, irány a gyulai éjszakai élmény fürdőzés. Nagyszerű hangulatban a teltházasnak mondható rendezvény sokunkban jó emlékeket hagyott. Szóval mindenki meg volt elégedve az első túra nélküli nappal.


Másnapra tervezett 27 km maratoni mezőkerülő túrát kihagytuk, főleg a sok jó tanács miatt. Ilyen volt például, hogy a hóban a határon könnyű eltévedni és a határőröknél éles lőszer is lehetséges. Szóval az élmény fürdőzést választottuk közfelkiáltásra. A fürdő után következett egy hatalmas hamburgerezés, azért volt hatalmas mert a rendőrség segítségével találtuk meg e ominózus helyet. Őrzünk és védünk, kiegészült az utat mutatunk és kajálunk címszóval. Közben persze a helyi érdekességek közül megtekintésre került a vár, a világóra, a Ladics-ház és a fagylaltozó megtekintése is. Haza felé a szürkület beköszönte előtt még Békéscsabán megtekintettük a nemrégiben teljesen felújított katolikus templomot. Egyszerűen csodálatosra sikeredett.

Az utunkról többet a képek beszéljenek.
/ A képek az Unilever SE tulajdonát képezik! Bárminemű terjesztése a terjesztő lelkére van bízva, mivel úgyis terjesztik: irodai falinaptárokból visszaköszönve /