Horgászverseny

Környebánya - 2015.04.11.-én

A második horgász vállalkozás és újra reménykedtünk.

Szombat déli harangszótól indult a verseny, és este hétig tartott, eső nélkül.

Versenyzők: Angelo Zoltán, Csordás László, Dikácz Attila, If. Szabó István,  Id. Szabó István, Vígh János,

Verseny szabályok:

- fenekező és feeder 2 bottal, botonként maximum 2 horoggal lehet horgászni,
- fonott zsinór használata tilos.
- horgászhelyek kisorsolása után foglalhatók el
- etetni csak pellettel lehet
- a halak mérlegelés után kerülnek jegyzőkönyvbe

A verseny eredeti időpontja, reggel 7:00 óra volt meghatározva, de a tavon környezetvédelmi takarító napot tartottak és ez áthúzta a számításunkat. Így csak 12:00 órától lehetett horgászni. A felspanolt versenyzők alig várták már a indító dudaszó hangját és mikor ez elhangzott, nekiveselkedtek, jó reményekkel telve a versenynek. A szűk hely miatt folyamatos gubancolások történtek és ez kicsit megnehezítette a küzdelmet, mert a versenyzők azzal foglakoztak nagyrészt, hogy egymástól megszabaduljanak. Gordiuszí csomó megoldása érdekében Nagy Sándor ötletélése történt, volt aki kést rántott. Két óra múlva óriási átszerelések kezdődtek a nagyobb fogás érdekében. Ez bizony bejött ... valakinek. Ahogy telt az idő, a halak étkézési intenzitása lassult, ezért a versenyzők dobáltak már előre-hátra különböző távolságon belül, majdan ebből kifolyólag területi viták alakultak ki. Egyesek "vadkacsára" is vadásztak sőt a parton tipegő kacsákat is mérlegelés tárgyának választották, Persze ez csak vicc volt.

A II. versenyünk jó hangulatban zárult és reménykedünk, hogy az eljövendő, következő III. paksi megmérettetésen többen vesznek majd részt, és eredményesebbek is lesznek a jelentkező versenyzők.

 

ui.: 3 kg véletlenszerű "csalás :)" miatt az első helyezettnél több lett számítva a fogás súlyban, ezért Dikácz Attila óvást, illetve újramérlegelést kért, de az eredményen-besoroláson nem változtatott semmit a súly visszavonás.

1. if. Szabó István 26,28 Kg 9 db ponyt
2. Dikácz Attila 20,84 Kg 8 db ponyt
3. id. Szabó István 15,36 Kg 6 db ponyt + 1 kárász
4. Csordás László 4,44 Kg 2 db ponyt
5. Vígh János 1,98 Kg 1 db ponyt
6. Angelo Zoltán 0 Kg      

 

Eredményhirdetés után átbeszéltük 7-órás verseny élményeinket, tapasztalatainkat.

Lassan összepakoltunk és elköszöntünk egymástól: Görbüljön


Az utunkról többet a képek beszéljenek.
/ A képek az Unilever SE tulajdonát képezik ! Bárminemű terjesztése a terjesztő lelkére van bízva, mivel úgyis terjesztik: irodai falinaptárokból visszaköszönve /