Program tervezet módosítási javaslat

SPORTEGYESÜLETI TAGOK ÉS A PÁRTOLÓ TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

  1. A sportegyesületi tagok jogai:
    a sportegyesület közgyűlésén részt vehet a vezető szervek (elnökség, elnök, számvizsgáló bizottság, számvizsgáló bizottság elnöke) megválasztásában, továbbá a határozatok meghozatalában, a tisztségre választható (képviselettel járó tisztségre csak nagykorúság esetén) véleményt nyilváníthat, javaslatot tehet a sportegyesületet érintő bármely kérdésben, a sportegyesület elnöksége által meghatározott feltételek szerint részt vehet a bizottságok, szakosztályok, sportcsoportok munkájában, edzéseken, versenyeken, használhatja a sportlétesítményeket, sportszereket és sport felszereléseket, igényelheti a sportegyesület szakembereinek a segítségét.
  2. A sportegyesületi tagok kötelezettségei:
    az alapszabály betartása, a sportegyesületi vezető szervek határozatainak végrehajtása, a tagsági díj fizetése, a sportegyesületi vagyon megóvása, versenyszerűen sportoló esetében a hazai és nemzetközi versenyekre való lelkiismeretes felkészülés és a legjobb tudás szerinti versenyzés.
  3. A sportegyesületi pártoló tagok jogai:
    javaslatokat, észrevételeket tehet a sportegyesület működésével kapcsolatban, részesülhet a sportegyesület által nyújtott kedvezményekben (pl. a sportegyesület rendezvények kedvezményes látogatása).
  4. A sportegyesületi pártoló tagok kötelezettségei:
    a sportegyesület célkitűzéseinek erkölcsi és anyagi támogatása, sportszerű magatartás.

Az Elnökségi ülés alkalmával megállapodásra jutottunk, hogy a tagság véleményét (mint ahogy az alapszabályban is lefektetésre került) kikérdezzük.

Meg van -e elégedve a kiírt programokkal : Igen Nem

Ha nem, kérjük javasoljon milyen programok, rendezvények kerüljenek be a program tervezetbe. ( eddigi javaslatok az alábbiak )

1 Ópusztaszer, egynapos, esetleg egybekötve Pusztavacson Mo. közepének megnézésével, szerintem kb. 1,5 óra kitérő Pusztavacs - Ópusztaszer - Szeged, kétnapos
2 Pécs - Harkány, kétnapos
3 Őrség - Zalaegerszeg, kétnapos
4 Alacsony-Tátra, főleg túrázóknak, gk-val
5 Dobogó kől
6 Tata
7 A MÁTRÁban van egy kedves szurdok, aki a Tarjanka névre hallgat. Kékestetőről indulva kék jelzés, Harmashatár erdészház - Tarjanka völgy - Markaz. A kilométer hiányosok esetleg kitérhetnek az Ilona-völgyi vízesés felé. A szurdok egyébként jelzetlen úton közelíthető meg, hangulatában a Rám-szakadékra emlékeztet, viszont nincs kiepitve. Az újabb, jobb minőségű útikalauzok némelyikében már szerepel. Nagyon fontos: télen semmiképp sem ajánlott!!! Ideális június elején, amikor érik a szamóca. Az erdészház alatt a völgyben ugyanis bőven terem és le sem legelik mindenfele arra járó turisták (nincs jelzés). Utazás volánbusszal.
8 Elvetemültebbeknek ajánlom a börzsönyben a Nagybörzsöny - Oltár-kő - Királyrét útvonalat. Itt ugyan akad egy "apróbb" emelkedő az Oltár- kő-völgyéből a Csóványosra, de megéri! Utazás: vasút es volánbusz, Királyrétről esetleg kisvonattal.
9 Nagyon szép a kilátás Drégelyvárból, és könnyű is megközelíteni. "Lustábbaknak" ideális lehet a Zebegény - Nagymaros útvonal, közben a Hegyes-tetői (?) kilátóval. Utazás: vasút.
10 Nem vagyok a CSERHÁT rajongója, de itt érdemes megnézni a Macska-hegy gerincet (a hegység keleti szélén, országos kék), mert nagyon szép kilátás nyílik mind a Cserhát, mind a Mátra fele. Ráadásul Hollókő es Sámsonháza fölött is hangulatos vár található (utóbbi a gerincről nem látható). A közelben van Szentkút, illetve Sámsonházán (?) a Buddhista szentely, illetve a közelben Szentkút búcsujáróhely. Utazás: célszerű saját busszal.
11 A bükkben egyik kedvenc útvonalam a Bankút - kék sav - Tar-kő - Őserdő - Cserepes-kő - kék kereszt - Bankút útvonal. Könnyű terep, kevés emelkedővel, a Tar-kőről gyönyörű kilátással. A cserepes-kő barlangszállás önmagában is érdekesség, de előtte az Őserdő szerintem feledhetetlen. Legszebb tavasszal és ősszel. Megfűszerezve egy kis tapolcai barlangfürdővel kimondottan pihentető hétvégi program. Utazás: célszerű saját busszal.
12 Ha már "ősz". Őszi kilátóhelynek szerintem ideális a Fekete-kő Pilisszentlélek fölött a pilisben. Érdemes fényképezőt vinni. Tulajdonképpen bárhonnan megközelíthető. Viszont levélhullás alatt érdemes Pilisszentkereszt fele a Vaskapu szurdok fele lemenni, mert a völgyben jó vastag avartakaró tudd felgyűlni az ösvényen. Tavasszal rengeteg hóvirágot találhatsz a Fekete-kő alatt a Pilis-nyereg oldalában. Utazás: HÉV + busz. "Avarrugdosó" túrának ajánlhatom a Dobogókő - Pilisszentlászló - Apát-kúti-volgy - Visegrád útvonalat. Dobogókő es Szentlaszló között ki-ki kedve szerint választhat a kék sáv és a Prédikálószék felé menő - ha jól emlékszem - piros jelzés között. Szerintem a kék hangulatosabb, viszont esős időben sokkal kellemetlenebb. Szentlászló után a völgyben rendszeresen vastag avarréteg gyűlik fel ősszel. Utazas: HÉV + busz. Bemelegítésként Dobogókőn a Matyi büfében be lehet falatozni zsiros deszkából, almás pitéből, tepertős pogácsából, vagy sült kolbászból. Mindegyik nagyon finom! A kis Tura csapatunkban már fogalom a Matyi büfé! :)
13 Szintén ősszel legszebb az AGGTELEKI-KARSZT. Részemről a Jósvafő - Bódvaszilas között a kék túra útvonalat kedvelem a legjobban (ez bármikor szép), de ha már ősz, akkor inkább a Jósvafőt és Szögligetet összekötő piros sáv jelzést ajánlanám, a végén egy kis kitérővel a Szád-várba, esetleg fel Derenkre, a romfaluba. Persze érdemes megnézni Kelemér fölött a Mohos-tavakat es a Boszorkány-tölgyet is. Utóbbi nem tudom megvan-e meg. :( Ha sok időtök van, érdemes felmenni a Martonyi kolostorromhoz, innen tiszta időben gyönyörűen látszik a regéci var is. Utazás: célszerű saját busszal, vagy volánbusz; a vasút egy katasztrófa. ZEMPLÉN. A szívem csücske. :) Boldogkőváralja - Árka - Mogyoróska - Regéc, végig kék sáv. Árka es Mogyoróska között az út egy keskeny völgyben halad és 13-szor keresztezi a patakot. :) Mogyoróska es Regéc fölött magasodik a regéci vár. Kedvenc körtúrám: Kőkapu - Ördög-völgy - István-kút - Sólyom-bérc - Kerek-kő - Kőkapu. Az út jó része jelzetlen. Kőkapura fel és le mondjuk kisvonattal Pálházáról. Barátságos,ámde fárasztóbb útvonal a Füzér - kék sav - Nagy-Milic - Károlyi-kastély (már nem látogatható) - Füzér (másik jelzésén, talán zöld). Sok-sok látnivaló, kilátóhely, Zemplén 700-as túra. Nagyon hangulatos a Telkibánya es Regéc közötti piros sáv jelzés. Akad benne egy keményebb emelkedő az Amade várnál, de az kikerülhető egy jelzetlen úton, ami a vár gerincet kihagyva a völgyből egyenesen a fennsíkra megy. Ha már fent vagytok, érdemes elkanyarodni a Sólyom-kő fele. Az egész úton egy kellemetlen szakasz van, a Potacshaz és a Pálos kolostor közötti domboldal tiszta bozót, néhány csapással. Viszonylag könnyű tájékozódni: mindig csak a kolostort jelző magas facsoport irányába kell haladni. Éjszaka nem ajánlom, csak helyismerettel. A kolostor ás a vár között ősszel kimondottan hangulatos völgy vezet. Az összes túra utazása: célszerű saját busszal; a vasúti es a volánbusz menetrend errefelé nem ismeri egymást.
14

 

A válaszokat szeptember 23 -áig kérjük számunkra eljuttatni
( E-mailben klikk-klikk !! vagy a nyomtatható formában)
és a program tervezet e javaslatok alapján módosulni fog a második félévben.

Budapest 2003-08-27

Izápi István

Mecsnóber Attila

Sára András