Túrabajnokság!

Ferihegyi Benke Rezső Természetjáró Szakosztály

[mailto:ferihegyi.brtsz@freemail.hu]

Tuesday, February 03, 2009 10:40 PM

Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság Kedves Versenyzők!

Ígéretemhez híven szeretném elküldeni a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság első két versenyének a kiírását.

Néhány szót azért szólnék a két versenyről.

A bajnokság nyitó rendezvénye egy városismereti tájékozódási verseny lesz, mely a Józsefvárosban kerül megrendezésre. A versenyen épületeket, emléktáblákat és szobrokat kell megkeresni a kapott verseny utasítás alapján. A versenyen elméleti kérdések is lesznek (TOTO), mely megoldásához nem árt egy kicsit utána olvasni a kerület történetének. A városismereti verseny eredménye csak a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság alapfokú bajnokságába számít bele. De szívesen látjuk azokat a csapatokat is, akik a későbbiek során a középfokú bajnokságban fognak versenyezni. A középfokú bajnokság résztvevői a városismereti versenyen a felnőtt kategóriában indulhatnak. A felnőtt kategória 1-3 helyezett csapata szintén érem és oklevél díjazásban részesül, mint a többi kategória 1-3 helyezettje. Viszont a felnőtt csapatok eredménye nem fog bele számítani a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság alapfokú versenyébe.
Az alapfokú bajnokságba általános iskolások, középiskolások, gimnazisták és 14 éven aluli gyermekkel versenyző családok nevezhetnek. A gyerekeket kísérheti tanár, vagy szülő, de a kísérők sem lehetnek profik a tájékozódási túraversenyzésben. A gyerekek indulhatnak szülői és tanári kíséret nélkül is. A városismereti verseny tehát a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság alapfokú bajnokságának első fordulója.

A második verseny a Kispest Kupa, mely a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság alapfokú bajnokságának második fordulója és a középfokú bajnokság első fordulója. A Kispest Kupa hagyományos bontott távú, kötött menetsebességes természetjáró tájékozódási túraverseny, ahol a sietés és a késés egyaránt pont levonással jár. A Kispest Kupán két pályán lehet versenyezni, egy alapfokú és egy középfokú pályán. Tehát az alapfokú bajnokság résztvevői könnyebb pályán fognak versenyezni, mint a középfokú bajnokság résztvevői.

Kérjük, hogy a csapatok a verseny előtt, a megadott határidőig, a verseny kiírásban megadott e-mail címen jelentkezzek a versenyekre, hogy ne kelljen háromszor annyi térképet megrajzolni, mint amennyi szükséges. Tudjuk, hogy az iskolás csapatok létszáma, csak a verseny után lesz biztos, ezért a tanároktól azt szeretnénk kérni, hogy legalább azt jelezzék, hogy melyik iskolákra számítsunk a versenyeken. Azok a csapatok, akik e-mailen jelentkeznek valamelyik (vagy mindkét) versenyre úgy tekintjük, hogy beneveztek a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba, így a későbbi versenyeken már nem lesz szükségük a versenyek előtt a bajnokságba benevezni.

Minden érdeklődőt várunk a versenyeken.

  1. kispestkupa2009_versenykiiras.doc - itt lehet megtekinteni "word" dokumentumként
  2. varosismeretikiiras.doc - itt lehet megtekinteni "word" dokumentumként

Üdvözlettel: Dravecz Ferenc

Várunk szeretettel

E-mail :  klikk-klikk !!